Läckert - Tropsa förlags första utgivning, 2013

"(...) En Drontcocktail eller Dodococktail från Mauritius finns också med i Läckert tillsammans med en hel del matnyttigt i Atlestams lättsamma bok där Anna Birgitta Tisells lekfulla teckningar kryddar anrättningen. (...)"

Från Göteborgs-Posten, John Brovik

"(...) en liten berättelse om en stumfilmspianist i Motala som blev fiskhandlare sedan ljudfilmen tog över skänker också stämning åt innehållet. (...)"

Läckert tar med läsaren på en resa till Finland, Storbritannien, Mauritius och Kuba innan den avslutats i Sverige.

En resa fylld med minnen, recept och fakta du inte visste att du behöver ...

Under Norra Vätterns Konstrunda 27 april - 5 maj 2013 hade Anna Birgitta Tisell utställning i Stallet, Skyllbergsbruk. Där visades originalmålningarna till Läckert upp för första gången. Även författaren Gunnel Atlestam med och presenterade boken.

NYUTKOMMEN!:

Konstnär, maka, mor - berättelsen om Ester Nilsson

AKTUELLT

Bakgrund:


Bland Ester Elvira Nilssons kvarlåtenskap fanns en tummad röd liten anteckningsbok med guldkanter. I den hade Ester strax innan sin död skrivit:

"Valands konstskola T. Bjurström sa: Det är synd att ni inte helt ska få ägna er åt måleriet, ni som har så stora naturliga anlag och ett enastående färgsinne." 

Ester själv lade till: "Vad kunde livet blivit? Och vad blev det? Men jag är väldigt tacksam för mina båda söner! Jag måste tro på Gud för att orka med tillvaron."


Innehåll:

Boken bygger på fakta om min farmors liv men för att få en levande berättelse har jag lagt till detaljer som inte är osannolika men kanske inte sanna. Och satt in hennes långa liv i ett samhällsperspektiv, för att lättare förstå händelser och val hon varit med om och gjort.

Texten är varvad med fotografier och bilder av verk av Ester Elvira Nilsson. Marie Hedberg står bakom den utsökta formgivningen.


Försäljning:


Just nu finns boken till försäljning från Bokus och på Konstmuseet i Göteborg. Förhoppningsvis kommer den snart att finnas i flera butiker så småningom.

Fråga gärna efter den på dit bibliotek - be dem beställa!



Varför eget förlag?

Plötsligt fick jag en tanke. Varför inte skriva om favoritplatser jag besökt? Kanske någon mer lockas dit? Och kombinera detta med favoritrecept? Och med Anna Birgitta Tiselles härliga illustrationer? Och Lykke Backer Östman skulle kunna formgiva.Men vem skulle vilja ge ut den? Och hur lång tid skulle det i så fall ta? Snabbare och enklare att starta ett eget förlag - fast en ekonomisk risk ...

Med Läckert ...


Författarsamtal, Utställningar och Tävling!


Tropsa förlag

mitt eget förlag!



Motala Vadstena Tidning, Carola Hildén

Kommentarer från läsare, exempel:

"Toppentrevlig och lärorik läsning"

Författarsamtal på MiK, Människa i Kålltorp

Läckert fanns med bland tävlingsbidragen till Årets svenska måltidslitteratur 2013 arrangerad av Måltidsakademins biblioteksstiftelse i kategorin: Essäer om måltider. 

Observera Läckert är med och bildar U på akademins guide.

"Lättförståeliga recept och illustrationer som får högsta betyg"

Jag tycker om illustrationerna och greppet i texten är lätt och inbjudande"

"Läckert är de facto läcker"

Köpa och Låna

Läckert finns att köpa via t.ex Bokus eller direkt från förlaget. Går också att låna på bibliotek. Om inte biblioteket har den så lämna dem ett inköpsförslag! 


Men just nu pågår lagerutförsäljning av Läckert så Tropsa förlag får plats med den nya boken; Konstnär, maka mor. För endast 25 kronor plus porto kan du få den hemskickad eller kom och hämta den direkt på lagret. Beställ via mejl gunnel(á)atlestam.se eller sms 0708454320

Även ett fåtal exemplar av böcker som Gunnel Atlestam är medförfattare till; Ekobyboken för 100kr och Borgerlig begravning 60 kr plus porto om de ska skickas finns att tillgå.

Gunnel Atlestam ©  2019