Varför eget förlag?

Plötsligt fick jag en tanke. Varför inte skriva om favoritplatser jag besökt? Kanske någon mer lockas dit? Och kombinera detta med favoritrecept? Och med Anna Birgitta Tisells härliga illustrationer? Och Lykke Backer Östman skulle kunna formgiva.Men vem skulle vilja ge ut den? Och hur lång tid skulle det i så fall ta? Snabbare och enklare att starta ett eget förlag - fast en ekonomisk risk ...

Läckert - Tropsa förlags första utgivning, 2013

"(...) En Drontcocktail eller Dodococktail från Mauritius finns också med i Läckert tillsammans med en hel del matnyttigt i Atlestams lättsamma bok där Anna Birgitta Tisells lekfulla teckningar kryddar anrättningen. (...)"

Från Göteborgs-Posten, John Brovik

"(...) en liten berättelse om en stumfilmspianist i Motala som blev fiskhandlare sedan ljudfilmen tog över skänker också stämning åt innehållet. (...)"

Motala Vadstena Tidning, Carola Hildén

Läckert tar med läsaren på en resa till Finland, Storbritannien, Mauritius och Kuba innan den avslutats i Sverige.

En resa fylld med minnen, recept och fakta du inte visste att du behöver ...

Kommentarer från läsare, exempel:

"Toppentrevlig och lärorik läsning"

"Lättförståeliga recept och illustrationer som får högsta betyg"

Jag tycker om illustrationerna och greppet i texten är lätt och inbjudande"

"Läckert är de facto läcker"

Tropsa förlag

mitt eget förlag!AKTUELLT

Bakgrund:


Bland Ester Elvira Nilssons kvarlåtenskap fanns en tummad röd liten anteckningsbok med guldkanter. I den hade Ester strax innan sin död skrivit:

"Valands konstskola T. Bjurström sa: Det är synd att ni inte helt ska få ägna er åt måleriet, ni som har så stora naturliga anlag och ett enastående färgsinne." 

Ester själv lade till: "Vad kunde livet blivit? Och vad blev det? Men jag är väldigt tacksam för mina båda söner! Jag måste tro på Gud för att orka med tillvaron."


Innehåll:

Boken bygger på fakta om min farmors liv men för att få en levande berättelse har jag lagt till detaljer som inte är osannolika men kanske inte sanna. Och satt in hennes långa liv i ett samhällsperspektiv, för att lättare förstå händelser och val hon varit med om och gjort.

Texten är varvad med fotografier och bilder av verk av Ester Elvira Nilsson. Marie Hedberg står bakom den utsökta formgivningen.


Försäljning:


Just nu finns boken till försäljning på de flesta nätbokhandlar och på Konstmuseet i Göteborg. 

Går också att köpa böcker direkt från förlaget - men måste den skickas är det billigare att gå via någon av nätbokhandlarna. I Göteborg med omnejd kan den levereras fraktfritt. Även i Stockholm finns ett begränsat lager. Kontakta Gunnel (a)atlestam.se för mer information.
Den finns också att låna på bibliotek. Finns den inte, så be dem beställa!Med Läckert ...


Författarsamtal, Utställningar och Tävling!

NYUTKOMMEN!:

Konstnär, maka, mor - berättelsen om Ester Nilsson

Läckert fanns med bland tävlingsbidragen till Årets svenska måltidslitteratur 2013 arrangerad av Måltidsakademins biblioteksstiftelse i kategorin: Essäer om måltider. 

Observera Läckert är med och bildar U på akademins guide.

Författarsamtal på MiK, Människa i Kålltorp

Gunnel Atlestam ©  2019